TheaterProducties

Het Hof” is gespecialiseerd op het gebied van sprookjes. Dit maakt ons uniek en trots.

Sprookjes zijn van oudsher niet bedoelt voor kinderen. Van origine waren ze bedoelt om mensen te vertellen hoe om te gaan  met de vraagstukken van het leven. Er is een duidelijke scheidingslijn tussen goed en kwaad. Tegenwoordig zijn sprookjes voor kinderen en bedoelt als vermaak en dragen minder een moraal uit.

Het Hof” maakt voorstellingen voor kinderen van deze tijd. Het verschil tussen goed en kwaad is meer vervaagd. Elk kwaad wezen heeft ook een kwetsbare kant en elk positief wezen heeft ook een schaduwkant. Dit maakt het interessant om naar te kijken en kan de kijker aansporen om zelf te onderzoeken wat hij of zij er van vindt.

Dit maakt echter niet dat het een onderliggende boodschap is die wij willen overdragen naar het publiek. Wij willen ruimte creëren voor het individu.

Ook volwassenen stellen onze voorstellingen erg op prijs. Dit vanuit het oogpunt van herkenbare sprookjes die zij als kind hebben gehoord of hebben gelezen. Wat het geheel nog meer in een bijzonder theaterlicht zet is de werkwijze van Het Hof. Als een sprookje gekozen wordt en klaar is om bewerkt te worden wordt er een periode van research ingezet. Tijdens deze periode wordt het allereerste verhaal gezocht dat bekend is over het desbetreffende sprookje. Dit verhaal wordt bewerkt vanuit het originele verhaallijn. Hierdoor krijgen volwassenen, die misschien het verhaal erg goed kennen, een nieuwe informatiestroom.

Zowel cast als crew is bekend met het originele verhaal. Hierdoor is iedereen instaat uitleg te geven over de productie en de gemaakte keuzes.

Dit is wat onze theatervoorstellingen uniek en bijzonder maakt.

Daar zijn we trots op!

 _________________________________________________________________________________________________________________

Repelsteeltje

  de Gelaarsde Kat