Zakelijk

BEDRIJVEN

Voor elk bedrijf is er wel een product bij “Het Hof” wat interessant kan zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens een teambuilding acteer- of improvisatielessen laten geven. De kracht hiervan is dat men een andere manier van kijken kan gaan ontwikkelen. Hoe kun je omgaan met onverwachte situaties? Hoe kun je gesprekken sturen? Buiten het feit om dat het erg leerzaam is, is het daarnaast ook veel lol hebben samen. Dit is weer belangrijk voor de relatie met je collega’s.

Er zijn periodes waarin het bol staat van feestelijke aangelegenheden. Een kerstviering, Nieuwjaarsborrel, een jubileum of een opening van een locatie. Dit zijn de momenten waar een personage van “Het Hof” zich uitstekend thuis voelt. Ze komen de sfeer samen met u creëren! Er is een scala aan personages waar u uit kunt kiezen. Er is veel bespreekbaar om tot een schitterend resultaat te komen. Vaak hoeft u als klant maar met een aantal steekwoorden of sfeerimpressies te komen en “Het Hof” doet de rest. Zo krijgt u een happening waar men nog lang over zal spreken.

Wilt bij een training die u geeft een trainingsacteur? Dan kunt u deze via “Het Hof” boeken. Zij zullen zich volledig voegen aan uw training en wat u wilt overbrengen op uw werknemers. Zij kunnen vanuit verschillende invalshoeken de training benaderen. U bepaalt welke rol zij zullen aannemen!

In de meeste bedrijven zijn er wel werknemers die, al dan niet door de werkzaamheden, niet lekker in hun vel zitten en hierbij graag een coachende ondersteuning willen hebben. “Het Hof” kan dit bieden. In een vertrouwde omgeving, op het werk, thuis of in een leslokaal wordt dit aangeboden. Op basis van drama, dans of zang kan de werknemer gaan werken aan zij of haar blokkades.

SCHOLEN

Het grote voordeel voor scholen is dat “Het HofCJP Acceptant is! Dit houdt in dat u het budget voor Cultuur Onderwijs ook bij ons kunt besteden. Wij hebben daarom een groot aanbod gecreëerd waar scholen uit kunnen kiezen.

Acteerlessen voor studenten is voor hen een leuke en leerzame kennismaking met theater. Ze leren door acteren hun creativiteit te ontwikkelen, hun grenzen aan te geven en samen te werken. Deze lessen kunnen geven worden ook naar aanleiding van een schoolmusical of –toneelstuk.

Uiteraard kunnen de leerkrachten ook veel baat hebben bij de Acteerlessen. Erg prettig voor een teambuilding of om een nieuwe kijk op situaties te creëren.

Met grote regelmaat worden er voorstellingen geven door leerlingen. Zij worden hier vaak begeleidt door een leerkracht die het er “even bij moet doen”. Helemaal niets mis mee. Soms loopt een docent vast, heeft behoefte aan wat ondersteuning en kan wat tips gebruiken. “Het Hof” heeft iemand voor u klaar staan om te helpen. U kunt de regisseur voor het hele traject inhuren of alleen om eens af en toe langs te komen en met professionele ogen te kijken en sturing te geven.

Wie maakt het nou mee dat je geschiedenis aan het leren bent uit een boek en dan er ineens een personage uit het boek voor je staat? De leerlingen van die school die de Geschiedenis Acteur(s) hebben ingehuurd! Dit is een school die weet dat men veel meer onthoudt als je het op een pakkende manier brengt en het beeldend maakt. “Het Hof” kan voor elke les over welk onderwerp dan ook een personage aanbieden die de les van de leerkrachten kan overneemt. In overleg met de leerkracht zal er bekeken worden wat er behandelt dient te worden in de les. Uiteraard hoeft dit niet alleen voor de Geschiedenisles.. andere vakken zijn zeker zo boeiend!

Is er een onderwerp die “hot” is op uw school en zou u dit graag vertaalt willen zien in een Theatervoorstelling? Dan maakt            “Het Hof” een op maat gemaakte voorstelling! Aan u de keuze of er alleen acteurs van “Het Hof” hierin meespelen of dat de leerlingen er in spelen of een combinatie van beide. Door de combinatie te maken kunnen leerlingen zich “vasthouden” aan de ervaring van de acteurs van “Het Hof”. Zij zullen op hun beurt weer de leerlingen door het stuk heen dragen en bijstaan op het toneel.

Speciaal voor het basisonderwijs is er een “Voorleesprogramma”. Voor de onderbouw is er zelfs ook de mogelijkheid om een prentenboek na te laten spelen of een personage uit het boek het verhaal te laten voorlezen.