Start inschrijving “Acteerlessen I” van Het Hof”

29 januari 2014

Er worden weer nieuwe lessen gepland en uiteraard willen wij jou de mogelijkheid te geven om je op te geven en een plaats te bemachtigen. Dus wees er snel bij!

In deze cursus krijg je de basis aangereikt voor het betere acteerwerk. Dit gebeurd aan de hand van 12 stappen, fasen, die je in elk script of verhaallijn kunt vinden. Ook het karakter van de personages die je nu en in de toekomst wellicht zult gaan spellen kun je ondersteunen met deze fasen.

De les wordt opgedeeld in drie gedeelten, te weten: Theorie (van de dan te behandelen praktijk) en  praktijk (over één van de fasen) . Tijdens de praktijk gedeelten zullen we bezig gaan met de drie mogelijkheden van acteren: Monoloog, dialoog en improvisatie. Elke week komt er één van deze mogelijkheden aanbod. 

Wat houdt “Acteerlessen 1” in?

We gaan het acteren benaderen van de fases in een script en spelen vanuit monologen, dialogen en improvisaties.

 

De lessen zijn:

 1. Kennismaking; theorie over acteren
 2. Fase 1: Proloog
 3. Fase 2: Oproep
 4. Fase 3: Weigering
 5. Fase 4: Mentor
 6. Fase 5: Selectiedrempel
 7. Fase 6: Schijnkoning
 8. Fase 7: Godin
 9. Fase 10: Omslag
 10. Fase 11: Dolk
 11. Fase 12: Licht
 12. Fase 13: Dood en Wederopstanding
 13. Fase 14: Elixer
 14. Afsluiting; evaluatie en ontvangst certificaat.

 

Tijdens de lessen zullen er persoonlijke obstakels en drempels naar voren komen. Daar wordt uiteraard voldoende aan gewerkt om jou als speler naar een hoger niveau te brengen. De kosten bedragen €210,= inclusief lesmateriaal.

 

De data voor de eerst volgende cursus zijn: 15 maart, 5 en 12 april, 10, 17, 24 en 31 mei. De lesuren komen op vier uur per dag. Een cursus komt neer op 28 lesuren. De cursus zal gegeven worden in Prismare te Enschede van 10:00 – 14:00.

Voor meer informatie of om snel in te schrijven mail dan naar: info@hethof.info.